maanantai 5. syyskuuta 2011

Päivän tärkein ateria

Sehän on ammattilaisten mukaan aamiainen. Hyvä, terveellinen ja ravitseva aamiainen antaa hyvän lähdön päivälle ja sillä jaksaa pitkälle. Entäs sitten kun ongelmana on, ettei oikein pysty syömään aamiaista? Minun on todella vaikeaa syödä aamiainen, se yököttää, mutta toisaalta, jonkun ajan päästä on kova nälkä jos en mitään syö. Kotonahan tämä ei ole ongelma, mutta silloin on kun on työpäivä. En kuitenkaan sen takia halua herätä tuntia aiemmin kuin nyt herään. Herätys klo 5.15 olisi jo ihan liikaa :D
Kuva

Olen kokeillut erilaisia aamiaisvaihtoehtoja puurosta muroihin ja leipään, rahkasta jogurttiin, hedelmistä smooteihin eikä mikään oikein tunnu hyvältä. Parhaiten uppoaa joku raikas hedelmä, mutta se yksistään ei tahdo riittää siihen saakka, että saan lounasta klo 11 - 12.

Syön siis aamusella väkisin jotain vaikka kaikki etoo. Joskus sitten hampaita pestessä ihan oksennankin. Onneksi kuitenkin hyvin harvoin, ehkä kerran kahdessa kuukaudessa. Kakomisrefleksi kuitenkin tulee paljon useammin. Näin on ollut koko aikuisikäni, joten vaikea uskoa, että tämä menee koskaan ohi ja pystyn syömään aamiaisen ajallaan.

Syy miksi tästä nyt kirjoittelen, on se, että toivoisin nyt hyviä vinkkejä hyviin aamupaloihin. Samoin jos muita hyviä ideoita ongelmaani löytyy, otan nekin kernaasti vastaan :)

3 kommenttia:

  1. Entä jos jakaisit aamupalan kahtia: söisit aamulla kotona sen hedelmän mikä tuntuu hyvältä, ja sitten myöhemmin töissä tämän hedelmäpalan ja lounaan välissä jotain muuta? :-)

    VastaaPoista
  2. Mulla on sama ongelma. En osaa syödä aamupalaa heti herättyäni, mutta myöhemmin sitten on nälkä. Työpäivinä olenkin tehnyt usein niin, että olen tehnyt kotona eväät ja mennyt työpaikalle ja sitten aamukahvin aikaan syön tekemäni aamupalaeväät.

    VastaaPoista
  3. Näitä täytyy kokeilla. Syön aamulla sen minkä alas saan ilman yökkäämisiä ja sitten yritän ehtiä syömään ennen lounasta jotain muuta vielä. Ainoa ongelma tässä on se, että aina ei ehdi, riippuu niin paljon päivästä.

    VastaaPoista