lauantai 17. marraskuuta 2012

Pieniä muutoksia

Minulla on nyt oikeastaan aika hyvä fiilis :) Neljäs viikko menossa ja tosiaan, hyvältä tuntuu. Toivottavasti nyt olen tajunnut sen viisasten kiven painonpudottamiseen minun kohdallani. Eli mitä minä nyt sitten teen toisin?
 
No en mitään erityisen isoa. Muutaman pienen muutoksen, joiden avulla pyrin parempaan koko ajan.
 • Kalorilaskuri. Liityin jälleen kalorilaskuriin. Käytin hetken aikaa Kiloklubia, mutta en tykännyt. Sivut tökki ja jotenkin sen käyttö oli hankalaa. Joten ostin aikaa Kalorilaskurista ja kirjaan sinne syömiseni ylös. En ole hirveän tarkka, en punnitse ruokiani, mutta arvioin suurin piirtein määrät. Tarkoitus on vain nähdä, että kalorit pysyvät aisoissa. Niin isosti vikaan en voi ruokien määrää arvioida, että ylittäisin kalorit jatkuvasti :) Siinä vaiheessa, jos paino ei enää putoa, niin alan tarkemmaksi. Nyt tämä saa olla suuntaa antava.
 • Annoskoot. En enää mätä lautasta täyteen ruokaa vaan tosiaan arvoin annoksen koon. Perunaa yksi keskikokoinen, kastiketta n. 1½ - 2 dl (riippuen kastikkeesta). Laatikoita ja keittoja noin 2-3 dl. Riisiä, pastaa ja muusia noin 1½ - 2 dl. Kyytipojaksi salaattia. Ehkä viipale ruisleipää ja levitettä. Lasi rasvatonta maitoa ja vettä. Siinä se. En santsaa, syön mahdollisuuksien mukaan rauhallisesti, vältän hotkimista.
 • Herkut. Näitä olen vähentänyt reilusti, mutta en ole ottanut itselleni edes karkkipäivää. Päätin, että jos tekee mieli karkkia, ostan karkkia, mutta en niin paljoa kuin aikaisemmin. Jos haluan pullaa, syön pullan, mutta yksi siivu on riitettävä. Syön hitaasti ja nautisellen, en ahmien niinkuin aikaisemmin.
 • Vesi. Olen alkanut juoda hiukan enemmän vettä. Aamuisin juon mukillisen vettä. Aamupalaa minä en työpäivinä syö ollenkaan. Lounaalla juon aterian päälle lasillisen vettä, samoin päiväkahvilla. Muutenkin pyrin juomaan mukillisen tai kaksi vettä työpäivän aikana. Illaksi täytän puolen litran pullon vedellä ja tyhjennän sen illan aikana. Jo tästä määrästä tulee noin 1½ litraa vettä, riippuen mukien koosta.
Siinäpä nuo taitaa olla, nuo pienet muutokset. Hyvin yksinkertaisia, jotka normaalipainoisilla ovat ihan perusjuttuja, mutta minunlaisellani ihmisellä haastavia. Nyt päätin, etten tee ns. totaalimuutosta ja syö tosi terveellisesti. Päätin, että jos ei tee mieli kasviksia, en syö. Aikaisemmissa projekteissa puputin salaattia melkeinpä väkisin ja se alkoi tökkiä. Nyt voi olla, että joku päivä syön vain lounaalla salaattia reilun sata grammaa, mutta sitten se menee niin. Toki pyrin syömään paremmin ja oikein, mutta en ota siitä enää stressiä. Ei ns. pakkosyömistä.
 
Ekoilla viikoilla söin iltaisin paljon porkkanaa :) Niihin iski himo. Nyt olen muutaman päivän puputtanut innolla tomaatteja iltapalalla. Ja noista herkuista... Olen toki syönyt pullaa hiukan, karkkiakin, mutta itselleni olen ostanut vain yhden suklaapatukan tänä aikan. Aika hyvin sellaiselta, joka aikaisemmin osti kunnon mätöt kolmisen kertaa viikossa. Ei ole edes tehnyt mieli, vaikka karkkihyllyn ohi olen kävellyt.
 
Vielä kun sen liikunnan saa mukaan :) Vielä on yskää jäljellä sairasteluistani ja ponnistelut saavat aikaan mahtavan yskänpuuskan, joten lenkkeilyt ja uinnin ovat jääneet väliin. Mutta jospa ensi viikolla taas suuntaisi kylpylään ja kävisi vähän uimassa.
 
Tämmöisillä vinkeillä :) Herättikö mielipiteitä?

5 kommenttia:

 1. Kuulostaa oikein hyvältä ja sellaiselta, että noita periaatteita voi noudattaa loppuelämänsä.

  VastaaPoista

 2. Löysin tänään blogisi ja täytyy sanoa, että tunnistan niin monesta kohtaa itseni. Olen tunnesyöjä ja ahmin kaikkea hyvää, kun ahdistaa. Tekee mieli syödä, vaikka ei ole nälkä. Ja sitten ahdistaa lisää. Paino jojoilee. Välillä putoaa 10kg ja taas ne tulee takaisin. Pitäisi päästä tunnesyömisestä ja ahmimisesta eroon. Mielenkiinnolla lueskelen nyt sinun kokemuksiasi.

  VastaaPoista
 3. Olet hyvällä tiellä. Vain sen verran muutoksia kuin pää kärsii. :) Loppuelämä on aikaa tehdä hienosäätöä, kerralla ei kaikkea kannatakaan remontoida.

  VastaaPoista
 4. Mulle kans riitti Kiloklubin käyttö. Nyt mä oon ihan tuuliajolla ollut parisen viikkoo :D No eipä onneks oo kilot vielä alkanu nousemaan. Noi sun aatokset kuulostaa ihan "oikeilta" ja toimivilta :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista. Näin yksinkertaista tämä voi parhaimmillaan olla. Nyt kun myöhemmin luin tuota tekstiä, vähän jo hävettikin. Nämä kohdat kun normaalipainoisilla ihmisillä ovat ihan selviöitä ja rutiinia. Minä taas ajattelen niitä vuosisadan keksintönä omalla kohdalla. Ja laittahan se ajattelemaan; miten väärin sitä ihminen oikeastaan voikaan syödä...

  VastaaPoista