lauantai 17. marraskuuta 2012

Pekoni-kananmunasalaatti

Harmittaa! Tein ylihyvää salaattia, enkä tajunnut ottaa edes kuvaa... Mutta ohjeen ajattelin teille jakaa, kannattaa kokeilla :)
 
Bongasin tämän salaatin Nigellan ohjelmasta joku aika sitten ja päätin, että tätä on pakko kokeilla. En tähän hätään löytänyt autenttista reseptiä, mutta eiköhän sekin jostain löydy, jos joku haluaa kokeilla ihan "virallista" ohjetta :) Kyseessä on siis
 
Pekoni-kananmunasalaatti tyyliin JoAnn
 
Pekonia
Keitettyjä kananmunia
(öljyä)
valkosipulia
jäävuorisalaattia
kurkkua
tomaatti
 
orangepippuria ja suolaa
 
Keitä kananmuna. Paista pekonit öljyssä, jossa mukana silputtu valkosipuli. Valuta enimmät rasvat pois. Revi lautaselle haluamasi määrä jäävuorisalaattia, pilko kurkkua ja lohko joukkoon tomaatti. Leikkele paistettu pekoni paloiksi salaatin sekaan. Lohko kananmuna tai kaksi mukaan. Minä latoin kolme viipaletta pekonia ja kaksi kananmunaa. Mausta makusi mukaan, minä ripsautin aavistuksen suolaa ja orangepippuria päälle.
 
Hyvä ja ruokaisa salaatti. Vähän erilainenkin :) Kaloreitahan tässä annoksessa on noin 500, joten aika tuhti salaatti. Mutta tosiaan hyvää ja hiukan erilaista, käy hyvin lounaasta. Pekonin ja munien määrää muuttamalla tästä saa vähäkalorisemmankin.
 
Alunperin minun oli muuten tarkoitus tehdä pekonin paistamisesta ylijääneestä öljystä kastike salaatille Nigellan tyyliin, mutta sekaan lorahti hiukan liikaa omenaviinietikkaa eikä kastike ollut tällöin kovin hyvää. Siksi öljy oli mukana ohjeessa, mutta jos ei käytä sitä kastikkeeseen, se on ihan turhaa. Tällöin valkosipulinkin voi jättää pois...

1 kommentti: