tiistai 3. tammikuuta 2012

Asiaa liikunnasta!

Puhutaanpa nyt vaihteeksi liikunnasta. Asetinhan yhdeksi osaksi kroppa kuntoon tavoitetta mieluisan liikuntalajin löytäminen. Minulla on muutama ajatus... Yksi niistä on Zumba. En ole vielä tuota lajia kokeillut, mieli on tehnyt mutta välimatka ja sopimattomat aikataulut ovat estäneet tunnille menon. Nyt ei pitäisi enää olla tekosyitä kokeilemattomuudelle, sillä hommasin Nintendo Wiille zumban. Sitä olisi siis tarkoitus kokeilla näiden viimeisten lomapäivien aikana.

Toinen ajatus on sitten ihan perinteinen kävely/lenkkeily. Lääniä piisaa ja lenkille voi mennä milloin vain. Jos tekosyiltään ehtii.
 


Yksi ajatus on myös uinti/vesijumppa/vesijuoksu. Meillä vain ei ole uimahalleja. On kylpylöitä, kaksikin. Näiden ongelma on yleensä hinta. Saa maksaa itsensä kipeäksi, että pääsee uimaan. Vesijumppaa odottelin alkavaksi, mutta ainakaan vielä en ole nähnyt ilmoituksia siitä missään.

Ja tällä hetkellä viimeinen tuumailuni... Kahvakuula. Tuo möllikkä kiinnostaisi minua kovasti, mutta en tunne yhtään käyttäjää.  Nuo myyntipuheet lupaa kyllä taas kymmenen hyvää ja yhdeksän kaunista, mutta onko se näin? Onko jollain lukijalla kokemusta kahvakuulasta? Olisiko se minulle hyvä hankinta? Itse olen vilkuillut sillä silmällä TÄTÄ. Siinä kun tulisi se dvd mukana... Nyt mielipiteitä, jooko? :)


Zumba-kuva         
Kävely-kuva
Uintikuva
Kahvakuulakuva

9 kommenttia:

 1. Mä tykkään kahvakuulasta. Tietysti sen kanssa pitää jotain tehdäkin, että saa ne yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista, mutta se on mukavaa. Koko kroppa on mukana liikkeissä, eikä tarvitse hinkata yhtä lihasta kerrallaan. DVD alkuun olisi varmasti hyvä, ainakin jos ei ole mahdollisuutta päästä ohjattuun harjoitteluun, kuulan kanssa kun voi tehdä väärinkin, jolloin siitä ei ole mitään hyötyä. :)

  VastaaPoista
 2. Kahvakuulatreeni on loistavaa! Mulla on tuolla nurkassa kahdeksankiloinen pölyttymässä, jahka tässä omassa projektissa alkuun pääsen niin eiköhän kuulastakin pölyt karise :)

  VastaaPoista
 3. Minkä painoisen kuulan ajattelit hankkia? Mulla on hyvä treenidvd, mutta kuula puuttuu. Ostin liian painavan ja se homma jäi siihen. Zumbaakin löytyy, laatikosta...

  VastaaPoista
 4. Brego, meillä ei tosiaan ole ohjattua harjoittelua täällä, joten tosiaan olisi se dvd aika ihanteellinen siinä mielessä. Eli kahvakuula olisi hyvä ostos :)

  Kaisu, sinäkin siis suosittelet :)

  Miimi, tuota painoa olenkin tässä nyt sitten miettinyt. Naisille suositellaan aloituspainoksi 3 - 8 kg, jostain tämän luin. Tuo kahdeksan kiloa voi olla liikaa aloituspainoksi, joten 3 tai 6 kiloinen kuula varmaan olisi hyvä vaihtoehto. Olen myös miettinyt, että jos ottaisin nuo molemmat.

  Kysympä tässä samassa muuten, että pitääkö kahvakuulan kanssa siirtyä isompaan painoon jossain vaiheessa, vai voiko/onko mitään hyötyä treenaamisesta yhdellä kuulalla koko ajan?

  VastaaPoista
 5. Mä suosittelisin 6kg alkuun. 3kg todennäköisesti jää heti liian kevyeksi, koska mullakin 6kg alkoi tuntua aika pian kevyeltä, ja ostin 10kg kuulan. Liian kevyellä kuulalla nopeasti tuloksena on se, että liikkeet tekee väärin, eli nostaa käsillä. Painavammalla kuulalla on "pakko" tehdä oikein, eli käyttää koko kroppaa nostamiseen/heilutteluun. :) Tämä vastaa vähän tuohon sun toiseenkin kysymykseen, eli alkuvaiheessa ainakin kuula voi jäädä kevyeksi, jolloin kannattaa siirtyä isompaan. :)

  VastaaPoista
 6. Brego, kiitos :) Taidanpa siis olla hurja ja ostaa samantein 6 ja 8 kiloiset kuulat :) ja vielä kysymys :D ei nämä heti taida loppua... Mistä tietää, että kannattaa vaihtaa kuula isompaan?

  VastaaPoista
 7. Siitä, että se tuntuu liian kevyeltä. ;) Aluksihan se tuntuu varmasti raskaalta ja oudolta, mutta kyllä kun tuntuman saa, ja tekee esim. etuheilautuksia, niin kun jaksaa tehdä pitkää sarjaa, eikä kuula tunnu oikein miltään, niin on aika siirtyä painavampaan.

  VastaaPoista
 8. Mieki kokeilin kerran sitä kahvakuulaa ja mulla oli 6 kilon kuula. Voin kyl sanoa että eka kertaa oli aika vaikea, kaikkia liikeitä piti tehä 1 min. Aamulla olit kyl kädet ja olkapäät niiiin kipeet :) Mutta se on tehokas (Y) Suosittelen! Pitäis iteki ostaa kotiin tommoset

  VastaaPoista
 9. Itse kävin Zumbaamassa yhdellä kuntosalilla ja tykkäsin siitä kyllä kovasti, kävin aina siihen asti kunnes salikortistani aika loppui ja uutta en ole hankkinut. Ostin zumba pelin xboxille, mutta se on kyllä ihan syvältä. Ei se yksin ole ollenkaan niin hauskaa. En halua lannistaa mutta uskon että kyllästyt nopeasti siihen wiin vastaavaan.. :| Zumbaa pitäisi päästä tanssimaan ihan salille, siinä on ihan eri meininki.
  Kahvakuula on varmasti tehokas, mutta sama kyllästysmisvaara on siinäkin. Tuskin jaksat kauaa yhden ja saman dvd:n parissa jumpata? Ellet sitten osta useampia levyjä :)

  VastaaPoista