maanantai 8. heinäkuuta 2013

Viikon tuloksia :)

Yritin viime viikolla kolmesti tehdä postausta, mutta aina jokin keskeytti. Yleensä lapset :) Iltasella ei ole enää niin energiaa, käyn katsomassa vain pakolliset eli sähköpostin ja facebookin ;) eikä ole enää innostusta kirjoitella mitään. No, ei noissa postauksissa mitään erityistä olisi ollut, kaikenlaista höpinää vaan, joten ette menettäneet kauheasti :D

Punnituspäivä oli siis tänään. Viime maanataina vetäsin siis pohjat, 134,9 kg. HUI!!! Onneksi tänään näytti vähän paremmalta, 131,9 kg. Eli pudotusta hienot kolme kiloa. Tästä on hyvä jatkaa. Lomaa on nyt jäljellä viitisen viikkoa, joten ajattelin pientä lomatavoitetta. En tiedä, haukkaanko liian suuren palan, mutta olisi kiva painaa töihin lähtiessä 126 kiloa. Eli viidelle viikolle melkein kuusi kiloa pudotettavaa. Voi olla, että tuo liikaa, toisaalta painoa on sen verran paljon, että näin alussa ainakin voi lähteä isompiakin määriä, jos ja kun ruodussa pysytään.

Pikkusen voisi vielä katsoa viime viikkoa ja miettiä, mitä olen tehnyt toisin. Selkein muutos on ollut ruokailuissa. Jätin perunat, pastat ja riisit pois. Jos muille oli makaronilaatikkoa, minä söin jauhelihaa ja kasviksia. Silppusin vain omalle lautaselleni enemmän kurkkua, tomaattia, paprikaa, parsakaalta, lisäsin proteiinia lihan, kalan, kanan muodossa, pari ruokalusikallista raejuustoa ja vähän pippuria. Tässä kompastuskivenä voi olla kyllästyminen, joten erilaisia kasvisyhdistelmiä pitänee alkaa miettiä tarkemmin. Taidanpa palata siihen postaukseen , jossa kyselinkin vinkkejä kasvisten syöntiin.

Kasviksiahan pitäisi siis syödä se puoli kiloa päivässä, suositusten mukaan. Ja tuo on tehnyt tiukkaa meikkiksellä. Äidiltä sain kuitenkin aika hyvän ja yksinkertaisen idean. Miksi en ole tuota tajunnut aikaisemmin. Voi olla, että tämä nyt on kaikille muille ollut itsestään selvä ajatus, mutta minä koin valaistumisen vasta äitini myötä: aamulla pilkon kulhoon minulle mieluisia kasviksia ja vihanneksia ja tyhjennän sen kulhon päivän aikana. Niin simppeliä, että ihan hävettää! Syön joko ruuan kanssa, välipalaksi, iltapalaksi tai silloin kun on pakottava tarve napsia jotain. Loppujen lopuksi tuo puoli kiloa ei kovin paljoa vaadi; pätkän kurkkua, porkkanan tai kaksi, tomaatin... Lapsillekin on paljon helpompi syöttää tarvittava määrä kasviksia näin, jostain syystä kun nuo tuppaavat tykkäämään enemmän kasvistikuista kuin salaatista.

Mitä muuta tein toisin menneellä viikolla, kuin aiemmin. Säännöllinen syöminen. Näin lomalla ateriarytmi itsellä lipsuu herkästi. Aamupalasta tulee lounas, sitten onkin päivällisen vuoro ja iltapala sitten jossain vaiheessa. Nälkä on kova ja tulee syötyä yli tarpeen, kun hotkii eikä pureskele kunnolla. Enpä minä kait muuta ole tehnyt, vähän vähemmän herkkuja. Joka kauppareissu en ole ostanut herkkuja, mutta esimerkiksi toripäivänä ostin lakuja, joita vähän tuli itsekin syötyä. Tuota kun vertaa aikaisempaan jolloin herkkuja ostin joka kerta kun kaupassa kävin, parannusta tuli huomattavasti. Tämmöisiä... Toivokaa nyt kovasti minun kanssani, että tämä pitää! Nyt on ihan hyvä innostus päällä, pitäisi vielä löytää keinot, joilla itsekuri pitää silloin, kun muuten motivaatio on hukassa. Silloin pitää mennä vain tahdonvoimalla eteenpäin!

1 kommentti:

  1. Onnea matkaan! Minunki pitäis yrittää päästä alkuun. Jotenkin vaan ei kiinnosta, vaikka vihkiäiset on tulossa niin ehkä kannattais kiinnostua.

    VastaaPoista