maanantai 31. joulukuuta 2012

Katsaus tavoitteisiin...

Ihana kommentti anonyymiltä edelliseen postaukseen! Kiitos!!
 
En ole ajatellut tällä kertaa hävitä, vaikka välillä tekeekin mieli lyödä kaikki lekkeriksi. Olen nyt joulun ajan himmaillut ja painoa on pikkasen tullut lisää, mutta en nyt ala tuota stressata. Himmailen vielä pari päivää ja sitten alan pikkuhiljaa palata normaaliin. Seuraava punnituspäivä, virallinen sellainen on sitten viikon päästä maanantaina.
 
Olen nyt viettänyt lasten kanssa joululomaa ja ottanut ihan rennosti. Kelit ovat välillä olleet kurjat, joten olemme sitten ihan hyvällä omalla tunnolla pitäneet kunnon löhöpäiviä yökkäreissä ja katselleet leffoja ja pelailleet ja leikkineet uusilla leluilla.
 
Minulla on tuossa sivussa tavoitteita vuodelle 2012... Ei kovin montaa tavoitetta ja niidenkin kanssa suht heikosti on mennyt. Mutta tehdäänpä silti pieni katsaus niihin...
 
1. Terveempi kroppa, pienempi paino = No, onhan tuo paino hiukan pienempi, mutta tavoittelin vähän vielä pienempiä lukuja :)
  • Enemmän vettä = Tämä on nyt loppuvuodesta täyttynyt, juon vettä päivässä sen 1½ - 2 litraa.
  • Enemmän kasviksia ja hedelmiä = Totta, tämä on myös toteutunut. Otan lounaalla enemmän salaattia kuin aikaisemmin sekä pyrin vielä iltapalalla syömään jotain kasvista, vihannesta tai hedelmää kuten tomaatteja, mandariineja tai porkkanaa.
  • Pienemmät annokset = Tässä on vielä tekeminen, liian usein tulee otettua santsiannoksia vain sen takia, että ruoka on hyvää. Ja muutenkin annoskokoon on hyvä kiinnittää huomiota ja lisätä vieläkin sen salaatin määrää lautasella.
  • Vähemmän herkkuja. = Tämä on se hankalin minulle. Mutta olen minä tässäkin jonkin verran edistynyt. Aikaisemmin jo kirjoitin, että olin tajunnut syöväni karkkeja vain syömisen vuoksi, en sen takia että ne olisivat erityisen hyviä. Ja aioin panostaa vain hyvän ruuan syömiseen. Nyt jouluna on tullut enemmänkin syötyä herkkuja. On torttuja, pipareita, kakkuja, konvehteja... Onneksi kuitenkaan ei ihan määräämättömiä määriä ole noitakaan mennyt. Mutta sen verran kuitenkin, että paino on noussut.
  • Kiva liikuntamuoto. = On vielä hakusessa... Uiminen on kivaa, mutta turhan kallista meillä päin. Koiran kanssa lenkkeily pitäisi saada säännölliseksi. Pitää varmaan tehdä sopimus, että lenkittäminen olisi minun hommia, vaikka isäntäkin tykkää käydä koiran kanssa ulkoilemassa. Kahvakuulaa olen kokeillut, mutta vielä en oikein ole päässyt jyvälle. Siitäkin pitäisi tehdä säännöllinen tapa.
2. Toiveena vauva... No, tämä nyt ei toteutunut. Minun kohdallani tämän toteutuminen vaatii ehdottomasti isompaa painonpudotusta, että saadaan kroppa toimimaan niinkuin pitää.
 
Luulenpa, että näiden tavoitteiden kanssa on hyvä jatkaa myös vuonna 2013 :) Lisäksi voisin laittaa ei painonpudotukseen liittyviä tavoitteta pari lisää. Joten lisätään listaan:
 
3. Tietokoneen käytön vähentäminen. Olen aivan liikaa tietokoneella, joten on hyvä sitä vähän vähentää. Kaikenmaailman turhat palstailut eri keskustelufoorumeilla voi hyvin jättää minimiin, samoin pelaamiset facebookissa. Myös telkkaria voisi vähentää ja ottaa lisäksi jotain muuta pientä harrastetta. Esimerkiksi se lenkki koiran kanssa tai kahvakuulatreeni tai kirjeiden kirjoittelu (kunhan ensin löydän kirjekaverin), kutominen tai virkkaaminen, ompeleminenkin...
 
4. Raha-asiat kuntoon. Eivät ne minulla niin pahalla tolalla ole, mutta parin nettiputiikin tilit voisi tyhjentää ja tästä lähtien jättää tilaamiset tileille pois ja maksaa ihan käteisellä tai laskulla. Mutta siis kerralla koko summa.
 
Semmoisia tavoitteita minulla. Mites teillä muilla? Teettekö perinteisiä lupauksia?

1 kommentti:

  1. Heippa!

    Löysin blogisi ja pikaisellakin silmäilyllä näyttää kiinnostavalta. Hyppään mukaan seuraamaan ja aloitan painonpudotuksen heti uuden vuoden jälkeen. Jaan mielelläni myös vinkkejä mikäli sellaisia mieleen tulee. hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista