torstai 22. tammikuuta 2015

Tavoitteet vuodelle 2015

Nyt kun tätä uutta vuotta on kulunut jo kolmen viikon verran, pitäisi kai miettiä tavoitteita vuodelle. Ja vähän miettiä sitä, miten edelliset tavoitteet onnistuivat. Jos nyt aloitetaan kuitenkin noista edellisistä tavoitteita, joita olikin hurjat kaksi kappaletta :D


Ensimmäinen oli aktivoituminen. Eli vaikkapa uuden harrastuksen löytyminen on tavoitteena. No löysinkö harrastuksen? En. Tai tavallaan :) Vaunulenkit. Mutta siis pyhä tavoite oli löytää jotain mielekästä tekemistä, uutta joka laittaisi läskin laiskan sohvalta liikkeelle, ihmisten pariin. Sellaista ei löytynyt. Joten tämä saa jatkoa tavoitteena tälle vuodelle.Toinen tavoite oli painon putoaminen, edes vähän. No, se toteutui. Vuoden 2014 alussa paino oli 132,7 kg. Ja maanantaina 123,9 kg. 8,8 kilogrammaa pudotusta siis. Ei ihan huono, vaikka se voisikin olla vaikka kolminkertainen, kun ajanjaksona kuitenkin on vuosi. Mutta pääasia on, että alaspäin on menty. Vaikka pakko myöntää, että harmittaa tämä hukkaan mennyt aika. Toisaalta, olin vuodesta 2014 muutaman kuukauden raskaanakin, joten ehkä tämä siihen nähden on ihan ok tulos :)

Mietitäänpä nyt sitten tavoitteita, mitä haluan vuonna 2015 saavuttaa...

Ensimmäinen tavoite olkoon edelleen tuo aktivoituminen. Se on hyvä tavoite. Ihmisellä on hyvä olla harrastuksia. Ja vaikka se ei olisikaan ihmisten pariin hakeutuminen vaan vaikkapa lenkkeily, niin hyvä on. Kunhan se sohva ei kutsu enää niin paljon, kuin aikaisemmin. Toisaalta, olisi hyvä löytää myös harrastus, josta voisi löytää uusia ihmissuhteita. Minulla kun noita ystäviä ei kuitenkaan liikaa ole ja ne tärkeimmät ystävät asuvat niin kaukana, heitä näkee harvoin :(

Sitten painon suhteen jonkinlainen tavoite olisi hyvä asettaa. Edellinen tavoite oli laihtua vähän, jos nyt kuitenkin jonkinlaisen tavoitteen ihan numeroinakin laittaisi, ehkä sitä helpommin ponnistelisi tavoitetta kohti. Jospa vuoden 2015 tavoite on painaa alle 110 kiloa. Eli painon pitäisi pudota vähintään 14 kiloa. Ei ylivoimainen tavoite, helposti saavutettavissa.

Ja sitten syömiseen tai oikeastaan juomiseen liittyvä tavoite. Veden juonti. Vuonna 2015 opettelen elämäntavaksi juoda vettä 2-3 litraa päivässä. Miten se voikin olla niin vaikeaa muistaa juoda vettä?

Näillä mennään :) En ala liian montaa tavoitetta keksimään, nämä on ne tärkeimmät tällä hetkellä. Tulkoon vuodesta 2015 hyvä ja unohtumaton!1 kommentti: