maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kolmen viikon painot ja neuvolakäyntiä

Huhheijaa, onpas siitä aikaa kun viimeksi olen kirjoittanut. Aika on kyllä taas vierähtänyt tosi nopeasti. Painopäivityksetkin ovat jääneet väliin, sillä tosiaan aion niitä jatkaa kuitenkin, vaikka varsinainen painonpudotus on jäissä.

Onneksi tapana on merkkailla painot myös kalenteriin, joten tiedot ovat tallessa :)

7.4.2014 paino 127,6 kg eli plussausta 0,3 kg.

14.4.2014 paino oli sama kuin viikkoa aikaisemmin eli 127,6 kg.

Tänään eli 21.4.2014 paino oli 127,2 kg eli 400 grammaa miinusta.

Se siis painosta. Ensimmäinen neuvolakin minulla on ehtinyt olla ja siellä jopa terveydenhoitaja ultrasi. Ja kyllähän tuolla mahassa köllötteli sellainen pikkuinen papu. Herneen kokoinen ehkä. Koon perusteella viikkoja oli silloin 7, kuukautisten mukaan 8. Nyt mennään tuon kahdeksan raskausviikon mukaan, mutta varmempi tulos saadaan sitten toukokuun loppupuolella niskaturvotusultrassa.

Aika kauan sain neuvolassa istua, paljon oli puhuttavaa ja läpikäytävää. Ruokavaliot, liikkumiset, hammaslääkärikäynnit, alkoholimäärät, ruokasuositukset ja -kiellot, edelliset raskaudet ja synnytykset jne. Uusi suositus sitten edellisten raskauksien oli foolihappo. Sitä suositellaan syötäväksi 0,4 mg vuorokaudessa. Ostin siis multivitan imetys ja raskausajanvitamiinivalmisteen, jossa tuota foolihappoakin pitäisi olla suositeltu määrä. Lisäksi sain suosituksen syödä lisäkalkkia, koska en ollut varma siitä, syönkö/juonko tarvittavan määrän maitotuotteita päivässä.

Normaalit mittauksetkin tietty tehtiin. Paino (128,8 kg), verenpaine ja hemoglobiini. Hemoglobiini oli tosi alhainen, vain 102 ja terkka määräsikin minut labraan pieneen verenkuvan ottoon. Siellä varmistui, että hemoglobiini tosiaan oli alhainen (96), joten sain käskyn syödä rautatabletteja. Menen heti huomenna kontrolliin, onko hemoglobiini lähtenyt nousuun.

Parin viikon päästä menen verikokeisiin, joista sitten katsotaan sukupuolitauteja, sikiöseulonnat yms. jota en edes muista. Samalla tarvitaan virtsanäyte klamydiaa varten (kotona otettava) sekä siellä toinen virtsanäyte, jotta voidaan tarkistaa onko virtsatientulehdusta. Niskaturvotusultra sijoittunee jonnekin toukokuun lopulle.

Ai niin, se laskettu aika :D Kuukautisten mukaan se on 27.11.2014. Mutta luulen sen kuitenkin ajoittuvan joulukuun puolelle, kun sitä ultraa miettii. Mutta se tosiaan varmistuu sitten toukokuun lopussa. Että näin... :)

Hyvää alkanutta viikkoa!!

2 kommenttia:

  1. Voi sinä onnellinen odottelet pupua ja kuulostat pirteältä. Hyvää vointia ja iloista mieltä edelleen! Minulla on painonpudotus alussa. Painan enemmän kuin sinä, mutta en tunne itseäni läskiksi. Peili kertoo karun totuuden. Kaksi vaatsamakkaraa painavat selkäni mutkalle. En tiedä, kuika vieroittaisin itseni jäätelöstä. Sitä tulee syötyä joka päivä. HUOKAUS! eikä mulla oo tahdonvoimaa jättää syömättä. Pitäsi kieltää miestä tuomasta sitä kaupasta.HARMI! NO jostakin se laihdutus on aloitettava! Tämä mummo olisi saatava liikkeelle ja oikealle ruokavaliolle!

    VastaaPoista
  2. Voi sinä onnellinen odottelet pupua ja kuulostat pirteältä. Hyvää vointia ja iloista mieltä edelleen! Minulla on painonpudotus alussa. Painan enemmän kuin sinä, mutta en tunne itseäni läskiksi. Peili kertoo karun totuuden. Kaksi vaatsamakkaraa painavat selkäni mutkalle. En tiedä, kuika vieroittaisin itseni jäätelöstä. Sitä tulee syötyä joka päivä. HUOKAUS! eikä mulla oo tahdonvoimaa jättää syömättä. Pitäsi kieltää miestä tuomasta sitä kaupasta.HARMI! NO jostakin se laihdutus on aloitettava! Tämä mummo olisi saatava liikkeelle ja oikealle ruokavaliolle!

    VastaaPoista