sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Ajatukset mahan ympärillä...

Tässä on nyt viikon verran suurin piirtein fiilistelty tätä yllättävää plussaamista. Ja viikossa tosiaan ehtii ajatella kaikenlaista; mm. ristiäisiä ja kummeja :D . Yhdessä välissä mietin, että perustanko oman blogin tämän mahani ympärille muutaman kuukauden ajaksi, jottei teidän tarvii kamalasti vauvajuttuja lueskella, mutta päätin kuitenkin, että olkoon nekin jutut tässä samassa. Yritän kuitenkin hiukan hillitä itseäni, etten ihan jokaista nipistystä tai valkovuotoa teille tarinoi.

Hirmuinen halu on kertoa tästä kaikille, mutta kun vielä on niin älyttömän aikaista, en uskalla. Suunnittelimme, että kaiken mennessä hyvin, kerromme uudesta tulokkaasta sitten ensimmäisen ultran jälkeen eli joskus kuuden seitsemän viikon päästä. En millään jaksa odottaa etenkin tuon esikoisen reaktiota, poika kun rakastaa vauvoja ja pieniä lapsia kovasti, ainakin vielä :)

Raskausoireita ei isommin ole ollut, kuten ei edellisissäkään raskauksissa. Hiukan etomista pari kertaa ja väsyttää vähän enemmän. Mutta muutoin vointi on mainio.

Pakko on kyllä myöntää, että jonkinlaisia pelkojakin on... Keskenmenon pelko tällä hetkellä ehkä kovin. Ilmeisesti tämä pitkä yritysaika vaikuttaa, koska edellisissä raskauksissa en oikeastaan edes osannut ajatella koko keskenmenoa. Myös tämä minun ylipainoni huolettaa, raskausajan diabetes todennäköisesti on taas riesana. Mutta myös muut riskit, esim. jaksaminen synnytyksessä.

Lenkillä käyntiä tosiaan aion jatkaa. Nyt vain nekin ovat jääneet vähiin, koska nuo tiet ovat täällä ihan uskomattoman liukkaita. Peilikirkasta jäätä paikoin, autokin väkisin meinaa mennä sivuluisia vaikka kuinka hitaasti ajaa. Onneksi tämä tilanne muuttuu muutamassa viikossa ja päätien reunat alkavat jo olla ihan täysin sulat.

Mutta nyt on tosiaan hyvä hetki perehtyä raskausajan ruokavalioon ja liikkumiseen. Niistä kirjoittelen ainakin. Sekä päivittelen viikoittain edelleen painoa. Huomenna siis seuraava punnitus.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti