maanantai 4. maaliskuuta 2013

Painoa pitkästä aikaa...

Noni, olisko taas aika palata framille ja ruotuun... Tänään siihen on varsin hyvä päiväkin vielä, on nimittäin minun syntymäpäiväni. Kolmekymppiä ja risat! Alkaa olla aika rukkailla elämä kuntoon. Haluan olla aktiivisempi, virkeämpi ja haluan voida paremmin. Joku tuota estää, mutta siitä on vain selvittävä.
 
Kävin aamulla puntarilla, ei ihan niin pelottava tulos ollut, kuin alunperin pelkäsin. Satakolmekymppiä ei ylittynyt, joten tästä on hyvä jatkaa. Paino oli tänään 128,9 kg. Olen ajatellut asettaa itselleni nyt ns. virallisia tavoitteita viiden kilon pompseissa. Viisi kiloa kuukaudessa tässä painossa ei ole mahdoton ajatus, joten se on tavoitteena. Maaliskuun tavoite kuitenkin saa olla vähän kevyempi, tässä kuussa on niin paljon muuta kuin perusarkea, mm. melkein kahden viikon lomareissu (ihan Suomessa kuitenkin). Joten maaliskuun pudotustavoite on 3,9 kg. Eli 1.4.2013 tavoite on painaa korkeintaan 125 kg.
 
Nyt minun oikeasti pitää löytää aikaa liikunnalle, edes niille kävelylenkeille. Yksi vaihtoehto, jota olen pyöritellyt mielessäni jo pidempään, on aamulenkit. Herätys kello 6 työaamuina ja lenkille. Mutta onko 30 - 45 minuutin lenkistä hyötyä? Muuta kuin ulkoilun kannalta? Kohottaako se kuntoa?
Kahvakuula ja käsipainotreeniohjeita olen etsistellyt ja jotain hyviä vinkkejä löytänytkin.
 
Mutta näin... Uusi alku vol satayhdeksän tai jotain...

4 kommenttia:

 1. On siitä hyötyä, ihan varmasti. Reipas kävely ennen aamiaista polttaa rasvaa!

  VastaaPoista
 2. Kävely kohottaa myös mielialaa ja lisää motivaatiota, mutta ei ehkä kannata ottaa tuosta liikunnasta mitään stressiä. Eniten painoon vaikuttaa kuitenkin se mitä syö (tai oikeastaa jättää syömättä...). Kunhan pääset painonpudotuksessa vauhtiin luulen, että liikuntaintokin lisääntyy. Mutta ei tosiaan kannata kertaheitolla yrittää liikkua 10 tuntia viikossa ja lopettaa syömistä. Omalla kohdalla on ainakin monesti liikunnat loppuneet siihen, että olen aloittanut liian rajusti. Jos et jaksa nousta aamuisin kuudelta, niin ei kannata hampaat irveesssä sitäkään yrittää...

  VastaaPoista
 3. Onnea syntymäpäiväsi johdosta!

  VastaaPoista
 4. Ennen töihin lähtöä minulla oikeastaan olisi se ainoa ns. varma mahdollisuus päästä lenkille ilman lapsia. Muutoin on otettava tenavat mukaan. Toki lastenkin kanssa onnistuisi lenkillä käynti, mutta tässä haluaisin sitä omaa aikaa, ihan itsekseni, korkeintaan tuo meitin haukku mukana.

  Anonyymi, pyrinkin aloittamaan maltillisesti :) Olen huomannut saman, että jos aloitan rajusti ja stressaan liikkumattomuutta, ei siitä liikkumisesta tule mitään.

  Possu Munkki, kiitos!! :)

  VastaaPoista