tiistai 21. helmikuuta 2012

mistä tietää...

Mistä tietää, että JoAnnin ylevät aatokset, projektit ja elämäntapamuutokset menee ihan persiilleen??

No blogihiljaisuudesta tietenkin...

Antaispa joku sellaisen viisasten kiven, joka kertoisi, miksi ihminen on mieluummin lihava, ei niin terve, huonosti voiva puuskuttaja, kuin terveempi, hoikempi ja parempivointisempi...

9 kommenttia:

 1. Omalta kohdaltani oon pohtinut paljonkin sitä miksi oon lihava, ja oon löytänytkin syitä. Ne pohjimmaiset syyt ei oo, että syön liikaa herkkuja tai sitä että syön liian isoja annoksia. Vaan ne on henkisiä. Lihavuudesta on jotain etua, siis sillä tavalla etua että mun ei tarvitse tehdä joitakin asioita koska oon lihava. Mua pelottaa maailma tuolla lihavuuden ulkopuolella, niin kauan kun mun ympärillä on läskimuuri niin mun ei tarvi mennä sinne.

  VastaaPoista
 2. Minusta olisi ehkä parempi, että jo alkuun hankkisit kuntovalmentajan, kun ei tuo näytä tuosta nyt oikein menevän eteempäin. Olet niin paljon ylipainoinen, etten usko, että itse pääset kiloistasi tuolla tahdilla etenemään. Kuntovalmentaja auttaa sinut varmasti alkuun, ja laittaa sinuun liikettä! Hän myös auttaa sinua syömään oikein ja liikkumaan. Ei ole oikein että 30-vuotias nainen menettää terveytensä liikalihavuudelle, ja ihan kohta sun keho alkaa todellakin kärsimään ja sulle tulee kaikenmaailman diabetekset ja sydänsairaudet. Kannattaisi ihan oikeasti alkaa miettimään, syötkö sinä OIKEASTI mielummin, kuin että tulisit terveeksi ja sinulla olisi hyvä olo normaalipainoisena? Nyt otat niskasta itseäsi kiinni ja teet itsellesi jotain. Kukaan ei tahdo nähdä sinua sairaalassa makaamassa, kun kuolet liikalihavuuteen. Vaikka tämä on karua tekstiä, näin vain on. En halua loukata sinua, mutta sinun pitää oikeasti herätä, ei noin voi jatkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuo ylläoleva kommentti on aika loukkaava, ja anonyymina ihmisten on helppo tuolla tavoin ihmisiä kohtaan hyökätä ja "tää on karua tekstiä, mutta näin vaan on" on ehkä paskin perustelu ever. Ja Anonyymille tiedoksi: JOKAINEN joutuu laihduttamaan kilonsa IHAN ITSE!!

   Ylläolevassa tekstissä on kuitenkin yks pointti, joka kannattaa ottaa huomioon ja se on SUUNNITELMA! Tarvitset suunnitelman. Kukaan ulkopuolinen ei voi sulle suunnitelmaa antaa vaan se täytyy tehdä itse. Kuntovalmentaja ei oo muuten sit mikään oikee tutkinto eikä sellaiselta ihmiseltä edellytetä mitään oikeeta koulutusta, joten itse en sellaiseen rahaa laittaisi. Sen sijaan suosittelen samaa kuin itse tein: ravitsemusterapeutti! Ja mahdollisesti ihan psykologia/psykoterapiaa jos sun lihavuuteen liittyy esim. ahmintaa tms..

   Tahdonvoima on täysin yliarvostettu ja mystifioitu juttu.

   Poista
  2. Tota, kyllä kuntovalmentajalla on ihan oikea koulutus, ihan AMK tutkinto se on, he laativat omakohtaisen liikkumis/kuntosali ohjelman ja neuvovat ruokavalion suhteen + kaikkea muuta...

   Poista
 3. Nykypäivänä ehkä lihavat ihmiset turhautuu tähän laihuusihannointiin - tarkoitan näitä anorektikon laihoja naisia joka kulmalla.
  Sittenko kaikki natisevat: miks oot lihava, miten oot voinut päästää ihtesi tuohon kuntoon jne jne ? Tiedätkö, ihminen turhautuu!
  Mä oon turhautunut tähän joka päiväseen kitinää ja narinaan muiden osalta, jotka valittavat painostani. Ite mä läskini kannan.
  Tiedän syyyn miks oon läski : ruoka on paheeni, elämäni, jumalani.. :DD

  VastaaPoista
 4. "Ite mä läskini kannan."

  Kerropa tämä vaikkapa terveydenhuoltoalan ihmisille jotka joutuvat näitä "oman kilon kantajia" nostelemaan/kääntelemään.

  VastaaPoista
 5. Halusin vaa tulla sanomaa tällee by the way et täl blogil on maailman parhain nimi :DDDD Repesin iha hillittömään nauruun ku näin ton nimen :----D

  VastaaPoista
 6. Tottumuskysymys, läski on turvallista. Ite koen asian näin omien läskieni kohdalta. Minuu kammottaa se että kiinnitän nyt miesten huomiota kun en ole enää niin "kauhean läski" vaan ihan vaan pelkästään ylipainoinen (125kg -> 88kg) ja se, että hyi, joku voi pitää minuu kauniina... se on pelottava ajatus. Läskien taakse on kovin helppo piiloutua, ne on vähän niinkun turvamuuri muulta maailmalta, ne tekee siusta näkymättömän.

  Näin ajattelen itse siis. :)

  Itelle herääminen kuitenkin tuli siihen että lääkäri sanoi sukurasitteen eli diabeteksen olevan kohta kaverina jos en laihdu, haavat ei parane nytkään kunnolla.. entäs sit kun rupeis tulemaan niitä jalkapohjahaavaumia sun muita? 10 kg oli tavoite, lähti vähän korkojen kera, mutta ainakin se sokeritaudin pelko on nyt toistaiseksi väistynyt. Silti läskejä ja niiden tuomaa turvaa on ikävä ja on niin helppo välillä repsahtaa vanhaan ennen kuin joku puuttuu ulkopuolelta asiaan.

  VastaaPoista
 7. Heippa,

  Ihminen voi olla myös ylipainoinen siksi että on tietoisesti tai tiedostamatta täydellisyyden tavoittelija. Laihdutus projektin rima on niin korkealla painotavoitteen, liikunnan, terveellisen ruokavalion ja tavoite kropan kannalta, että sitä on mahdotonta saavuttaa.

  Suurin osa ei edes usko että lihava voi olla perfektionisti, jos se ois sehän ois laiha! Niin myös lihava itse saattaa uskoa! Mutta jos alkaa oikeasti miettiä että miksi laihdutus ei onnistu, niin usein syy on siinä että haluaa liikaa liian nopeasti, ja pelkää ettei saavuta sitä ja luovuttaa ennen kuin edes yrittää. Ettei epäonnistuisi.

  Toi voi kuulostaa todella sekavalta ja epäloogiselta. Mut joillekin ylipainoisille toi on se ajatusmalli.

  Jos tiedät mitä ja miten kuuluu syödä, ei kannata mennä ravintoterapeutille! Ravintoterapeutti puhuu enimmäkseen ruoasta, ei niistä psyykkisistä syistä mikä johtaa syömiseen.

  Lihavat osaavat myös olla ankaria arvostelijoita itselleen. Jos pään sisällä käy jatkuva nalkutus, niin eipä siinä energiat enää riitä siihen laihdutukseen.

  VastaaPoista