maanantai 6. tammikuuta 2014

Tavoitteista

Nonii, nyt on päivitetty blogi uuden vuoden tasalle. Tavoitteet vaihtuu, edellisiä en ala edes puntaroimaan enää, kilot vaihtuu. Toki edellisen vuoden kilot on edelleen yhden klikkauksen takana, mutta ei enää näkyvillä. Se on ollutta ja mennyttä.
 
Tavoitteet tosiaan nyt ovat puntaroinnin alla. Mitä tavoitteita minulla on asettaa vuodelle 2014? Yhden tavoitteen jo ilmoitin edellisessä postauksessa ja se oli se aktivoituminen ainakin uuden harrastuksen osalta. Eli tavoitteena löytää uusi harrastus; oli se sitten kotona tapahtuvaa tai ryhmässä tai missä tahansa. Kuitenkin, minä tarvitsen harrastuksen.
 
Mutta mitä muuta? Tietenkin, kun kyseessä on painonpudotukseen perustuva blogi, pitäisi tavoitteena olla taas painonpudotusta. Vai pitääkö? My Sweet Madness - blogin Christina pohti blogissaan ja minulle kirjoittamassaan kommentissa juurikin näitä tavoitteiden asettamisia. Hänelle jo sana elämäntapamuutos tuo stressiä ja motivaation laskua. Ja tässä kun olen tuota ajatusta makustellut, olen hieman samoilla linjoilla; muutamaan otteeseen käyttämäni sana "pakko" on kyllä aika lannistava sana. "Pakko tehdä jotain" , "pakko laihtua" , "pakko ottaa itseään niskasta kiinni" ja niin edespäin, kyllä te tiedätte. Kun iskostaa päähänsä, että nyt on "pakko oikeasti tehdä jotain näille läskeille", niin ei se kyllä kovin motivoivalta kuulosta. Pitää löytää jonkinlainen asennemuutos siis, muuttaa ajattelutapaa. Tottahan se kyllä on, että näillä kiloilla on välttämätöntä painonpudotus, jos aikoo suht terveenä ja hyvävoimaisena elää pitempään, mutta pakkoko sitä on ajatella pakkona. Nyt kun löytäisi vain oikeat sanat kuvaamaan tätä projektia, jotain joka motivoi ja kannustaa, eikä saa aikaan epäonnistunutta fiilistä huonompien päivien jälkeen.
 
 Eli jos on ehdotuksia, niitä otetaan vastaan :)
 
Mutta koska tämä kuitenkin on painonpudottamiseen keskittyvä blogi, asetan nyt tavoitteen myös tällä saralla. Tavoitteena on vuoden 2014 lopussa painaa vähemmän kuin tänään! Ei mitään kilomääriä, ei senttejä ei grammoja. Tuo saa riittää :)

9 kommenttia:

 1. Samojen ongelmien kanssa taistelevana, tuli mieleen että sanan "pakko" tilalle ainakin omalla kohdalla istuu sujuvasti "halu". "Haluan tehdä jotain", "Haluan laihtua", "Haluan ottaa itseäni niskasta kiinni ja tehdä oikeasti jotain näille läskeille". Ja etenkin kun tuon iskostaa päähänsä, niin sehän kuulostaa jo ihan järkeenkäyvältä, eikä ollenkaan siltä että on pakko, vaan siltä että homma lähtee omasta itsestä :)

  Tykkäätkö tanssillisista jutuista, ja onko zumba tai sh'bam kumpikaan ennestään tuttu? Itse tykkään varsinkin jälkimmäisestä aivan kamalasti, 45 minuutin hetki tuntuu todella lyhyeltä, niin hauskaa se on! :) Eikä kumpikaan mielestäni vaadi tanssitaitoa (sitä mullakaan ei ole vaikka lapsena tanhua harrastinkin), rytmitajusta on hyötyä mutta sekin kehittyy kyllä ajan myötä. Kannattaa ainakin kokeilla, ja jos ensimmäinen tunti ei vakuuta niin kannattaa silti kokeilla toisenkin kerran. Varoituksen sana, nuo saattaa sitten viedä mennessään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Tuo halu kuulostaa niin paljon paremmalta kuin pakko. Täytyy alkaa tosiaan muokkaamaan omia ajatusmalleja ja ajatella tätä haluna :)

   Tykkään tanssillisista jutuista. Meillä vain ei täällä mitään erikoisempia ole, zumbakaan ei ole nyt jostain syystä alkanut. Joku afrikkalainen tanssi olisi aivan ihana!!

   Poista
 2. Oon muuten samaa mieltä siitä, että "elämäntapamuutos" kuulostaa ihan liian isolta jutulta, laskee motiaatiota välittömästi ja käypä se vähän ahdistaankin.

  Mä oon 2/5 paastoillut viime elokuuta lähtien. (Vaikka en sitä julkisesti omassa blogissani teekään :) Vaa'alla en tarkoituksella ole käynyt, koska uskon, että paastosta on hyötyä vaikka kilot eivät tippuisikaan. En siis tiedä onko paino tippunut.

  Hyötyä on ainakin se, että nälän pelko on poistunut. Kun paaston aikana on kokenut kovan nälän, ei sitä enää pelkää.

  Toinen ohjenuora on Patrik Borgin ajatus pienen pienistä muutoksista. Niiden on oltava niin pieniä, että niihin voi sitoutua oikeasti pitkäksi aikaa. Esim jätän rasvan pois YHDEN leivän päältä viikossa. Ei ole paljoa, mutta jos enempään ei voi sitoutua niin enempää ei luvata. Siksi mun 2/5 onkin ollut suurimman osan aikaa 1/6 ja joulun tienoilla pidin kolmen viikon täyden loman paastoilusta.

  Rennolla otteella, ilman otsakurttuja. Siinä mun ohjenuorani.
  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kans miettinyt tuota 2/5 paastoa, en ole vain vielä oikein löytänyt tapaa toteuttaa sitä omalla kohdallani.

   Fiksu neuvo mr Borgilta, ehdottomasti huomioimisen arvoinen!!

   Poista
 3. Ymmärän, että on vaikeaa päästä uuteen elämään kiinni, etenkin kun vanhat tavat istuvat tiukasti kiinni.

  Mikä minut sai vihdoin ( taas ) yrittmään painonhallintaan oli nyt loppujenlopuksi oma terveyteni. Aikaisemmat yritykset ovat aina ollut ulkonäköpainotteisia. Toki vieläkin on mutta nyt terveys on päässyt etusijalle. Kuntoni on alkanut reistailla. Olen saanut jo erillaisia ongelmia, jotka yleensä tulevat vasta hyvin paljon vanhemmalla iällä. Polveni ovat kipeät ja tunnen oloni aina hengästyneeksi ja rintaan ahdistaa. Muutenkin olen alkanut huolestumaan omasta kunnostani niin paljon, että olen alkanut saamaan paniikkikohtauksia ja olen ahdistunut. En jaksa enää pelätä ennen aikaista kuolemaani, joka saattaa tulla jos en lopeta omia vanhoja tapoja. Olet tervetullut vierailemaan blogiini, joka on tosin vasta lapsen kengissä mutta yritän jatkuvti päivittää sitä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Tulen ehdottomasti vastavierailulle!!

   Terveys on kyllä se ehdottomasti parhain syy elämäntapamuutoksille! Tsemppiä sinulle!!

   Poista
 4. Ite alotin cheeleadersin ja pudotin painoo 20 kg 3 kuukaudes :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, hieno tulos!! :) Onnea! Cheeleaders kuulostaa kivalta ja näyttää hienolta!

   Poista