lauantai 28. huhtikuuta 2012

Popsi popsi porkkanaa...

Iik, bloggeri on vähän muuttunut :) Saa nähä osaako tätä edes käyttää.

Kyselin tuossa joku aika sitten neuvoja vihannesten ja kasvisten syöntiin. Kivasti tulikin kommentteja, joten ajattelin, että kokoan ne kaikki vielä tähän erikseen :) Kiitos muuten kommenteista!

 • Maustaminen. Salaatin voi maustaa haluamallaan tavalla. Onko se sitten öljyä, pippuria, suolaa, yrttejä... Kokeilin muuten orangepepperiä, se oli hyvää salaatissa öljyn kanssa :)
 • Pähkinät ja siemenet. Minä rakastan cashewpähkinöitä, samoin auringonkukansiemet ovat hyviä!
 • Pakastealtaan aarteet. Wokit, uunijuurekset, pakastevihannekset... Yksi hyvä kombo on uusijuurekset haudutuskattilaan, kermaa, mausteita ja hiukan tuorejuustoa. Kunnon haudutus, NAM!!!
 • Sosekeitot, täytetyt paprikat/kesäkurpitsat, kasvispihvit... Kasvisruokaa tulee tehtyä ihan luvattoman harvoin!!
 • dippikasvikset, porkkanatikut, kurkkuraaste...
Hyviä ideoita, joita osaa on tullut testattuakin. Ja nyt ne on kirjattu ylös, jotta löytyisivät helpommin.  Lisääkin vinkkejä otetaan vastaan :)

1 kommentti:

 1. Kannattaa muuten kiinnittää huomiota arkiseen asiaan, jota ei ain tajua, nimittäin piilosokeriin. Sokeria on esim. ketsupissa ja monissa säilykkeissä, kuten tomaattitonnikalassa.

  Arkisimpia salasokerin lähteitä ovat viattoman tuntuiset mehut ja jugurtit. Yhdessä vähätrasvaisessakin jugurtissa voi olla monen palan edestä sokeria. Mehuja kannattaa juoda vain esim. lasillinen aamiaisella. Ja valita mehu, jossa on vain hedelmän omaa sokeria. Minä sain heinäkuussa Hopottajat-suosittelupalvelun kautta maistettavaksi God Morgonin vatsaystävällistä Bifio-mehua eli tätä http://godmorgon.com/bifido/fi/ ja vielä enemmän kuin noista probioottisista bakteereista innostuin mehun vähäsokerisuudesta. Sokeria sii 9 grammaa desissä, mutta mehu on tosi makoisaa. Mutta kuten sanottu, kannattaa tarkkailla juomisiaan ja rajoittaa kaikki mehut, limpparit ja alkoholit hyvin pieneen määrään. Paljon vettä, vihreää teetä ja maltillisesti kahvia.

  Tsemppiä urakkaasi toivottelee Filana!

  VastaaPoista