perjantai 30. joulukuuta 2011

Vauvahaaveesta ja raskautumisen ongelmista...

Kiva kun on tullut uusia lukijoitakin :) Tervetuloa, tsempataan toisiamme! Ja kiitokset kommenteista! Tämä on muuten asia, jossa minun pitää kunnostautua, nimittäin juurikin kommentointi. Luen monta, valtavan mielenkiintoista ja hyvää blogia, mutta kommentoin aivan liian harvoin! Aina ei löydy sanottavaa, mutta silloin kun löytyy, niin pitäisi se kommentti jättää. Etenkin kun itse tietää, miten hyvä mieli niistä kommenteista tulee :) Samoin olen jo pitkään suunnitellut blogilistan tekoa, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Jokohan nyt olisi senkin aika...

Mutta sitten näistä yleisistä asioista siihen, mistä aioin puhua, nimittäin tuosta vauvahaaveesta. Meillähän on jo kaksi lasta ennestään, vanhempi alkaa lähetä esikouluikää, kun täyttää tammikuussa kuusi vuotta ja nuorempi on vain vuoden nuorempi esikoista. Esikoinen sai alkunsa noin vuoden yrittämisen jälkeen. Painoin silloin noin 119 kiloa ja laihdutin reilu 10 kiloa, jolloin sitten tulinkin raskaaksi. Raskaus meni hyvin, samoin synnytys ja kun esikoinen oli puolen vuoden, jätimme ehkäisyn pois. Tästä meni noin kuukausi ja tein jälleen positiivisen raskaustestin. Painoa oli tuolloin taas se 119 kiloa, synnytyksen jälkeen paino olikin vain 111 kiloa. Raskauden aikana painoni nousi vain puolen kilon verran, joten siksi synnärille jäi lähtöpainosta jo se kahdeksisen kiloa.

Nyt olemme olleet ilman ehkäisyä reilun kaksi vuotta. Välillä kyllä miehelleni riitti, ei halunnut enää lapsia ja ehkäisykin oli käytössä, mutta kuitenkin hän tuli toisiin ajatuksiin ja jälleen menemme eteenpäin ilman ehkäisyä. Raskautuminen ei tosiaan ole helppoa tässä painossa. Saati että lisänä on PCO. Olen kärsinyt myös kohtulimakalvon ylikasvusta, joten plussan piirtyminen testiin (tässä painossa) on melkoisen iso ihme. Molempiin ongelmiin apu olisi laihduttaminen. PCO voisi helpottaa ja kohtulimakalvon ylikasvua ei tarvitsisi enää pelätä, sillä se on lähinnä ylipainoisten ongelma. Kuukautiskierto menee minulla päin sanonko mitä, joten siihenkin se vaikuttaisi. Luulisi vauvan olevan hyvä kannustin, mutta ei ole tähän asti ainakaan toiminut. 

Eli näin täällä mennään, haaveilen liki mahdottomasta, mutta joka olisi helppo tehdä mahdolliseksi pienillä muutoksilla.  

Muutamassa suosikkiblogissani onkin viime aikoina kuulunut vauvauutisia :) Joten hurjasti onnea vielä Dieettityttö, Verona ja Pingu!!

4 kommenttia:

 1. Kiitos Joann! Huomasin blogilistan kautta, että olit linkannut ja tulin kurkkaamaan blogiasi :)

  Onnea raskautumishaaveisiin!

  VastaaPoista
 2. Mä tätä samaa mietin. Itelläkin tosiaan se vauva sielä motivoimassa -se maailman tärkein asia.

  Mut silti ei mitään... ei yhtään mitää. Lisää vaan grammoja (grammoista tulee kiloja... kiloista tule... hmm... läskiä!) :/


  Sekavaa tekstiä vaa´alla käynnin jälkeen.

  VastaaPoista
 3. Moi,

  Sinulla on kiva blogi ja aihekin on melkoisen tuttu :D Itselläni on sama haave eli saada vauva, mutta minulla ei ole ennestään lapsia.

  Aiemmissa suhteissa olen yrittänyt kumppanin kanssa lasta ja tuossa pari vuotta sitten kävinkin gynellä tutkimuksissa aiheeseen liittyen ja minulle diagnisoitiin perus ovuloimattomuus... Sain teroluteja epäsäännöllisen kierron takia sekä clomeja tuohon ovulaatioon... No olin sellainen hormoni hirviö ettei paremmasta väliä ja viimeisen clomi kierron aikaan tein positiivisen joka meni sitten heti kesken eli oli kemiallinen raskaus... Nyt sitten yritetään ongelman kimppuun painonpudotuksella sillä painan tuon 149,7kg ja ongelma luultavasti ratkeaa sillä että pudotan ainakin sen 50kg painosta...

  Joskus tämän asian kanssa on todella raskasta painia kun lähipiirissä tullaan helposti raskaaksi ja monet todellakin ylipainoiset saavat helposti lapsia.

  Tulen varmasti jatkossakin lukemaan blogiasi <3

  VastaaPoista
 4. heippa! Pakko sanoa, että mukavan oloinen blogi sulla ! Itellä kans ylipainoa, mutta ei näy plussaa testissä vielä, mutta ehkä vielä joskus kun saa painoa alas :)

  VastaaPoista