lauantai 24. toukokuuta 2014

Ultrakuulumisia...

Kiitos Kat haasteesta, vastaan siihen tässä jossain vaiheessa :)

Maalaismamma huhuilikin jo vähän kuulumisten perään. Vähän on vielä väsymystä ilmassa, joten iltaisin ei oikein tahdo jaksaa tietokoneilla, mutta tänään nukuin hyvät päikkärit eikä nyt nukuta vielä :) Joten kuulumisia luvassa.

Edellisen kerran taisin postailla neuvolakäynnistä... No samalla viikolla minulla oli äitiyspolin niskapoimu-ultra. Menin ultrattavaksi ohjeiden mukaisesti virtsarakko täynnä. Olin jo heti ottamassa housuja pois, kun ajattelin, ettei tuon vatsapeitteen takia päältä näy yhtään mitään, mutta kätilö halusikin ensiksi kokeilla päältä. Ihan hyvin siitä näkyikin, sen verran ainakin että pää-perämitta näytti raskausviikoiksi 11+1 eli kuusi päivää vähemmän kuin kuukautiset. (Tämähän kyllä olikin jo selvästi tiedossa :) ) Niskapoimua kätilö ei saanut mitatuksi, sen verran kuitenkin oli epäselvä kuva, joten sain käskyn ottaa housut pois ja ultrattiin alakautta. Kuva ei tästä kummentunut, joten kokeiltuaan kerran vielä mahan päältä sain kehoituksen käydä pissalla ja sitten ultrattaisiin taas alakautta. No, kävin pissalla ja kätilö alkoi etsiä kohtua ja vauvaa. Ei vain sitä löytänyt. Hän pyöritti, käänsi ja väänsi, välillä kävi ihan kunnolla kipeääkin, mutta ei; kohtu oli hukassa. Kätilöä jo vähän nauratti ja hän kävi pyytämässä kollegan kaveriksi. Tämäkin yritti kohtua etsiä, mutta ei vain löytynyt mitään. Puhuivat jo lääkärin hakemisesta paikalle ja toinen kävikin sitä kyselemässä, mutta lekuri oli ehtinyt mennä jonnekkin sillä aikaa, joten ei saatu lääkäriä paikalle. Ensimmäinen kätilö nauroi, että kyllä siellä varmasti vauva oli, tuossa on kuvakin todisteena, ettei hän kuvitellut vauvaa. Siinä vaiheessa ensimmäinen kätlö jutteli, että täytyy varmaan varata viikon päähän uusi aika, koska vauva on vielä sen verran pieni, mutta että kokeillaan kuitenkin vielä kerran vatsan päältä. Ja kas kummaa, paras kuva tulikin nyt vatsan päältä, virtsarakko ihan tyhjänä. Teimme yhteistyötä kätilön kanssa, minä pitelin mahamakkaraa ja kätilö hoiti ultraamisen. Vauveli hyppeli ja liikuskeli kovasti, mutta niskapoimu saatiin mitattua ja se oli enimmillään 1,1 mm. Matkamuistoksi sain muutaman kuvan, ajan rakenneultraan eikä minun onneksi tarvinnut seuraavalla viikolla mennä uudestaan ronkittavaksi. Kätilö sanoi, että jos verikokeessa näkyy jotain, he soittavat. Jos kaikki on normaalisti, tulee kirje. No, perjantaina tupsahti kirje postilaatikkoon. Sikiöseula on normaali. 

Lapsille on nyt kerrottu vauvan tulosta. Esikoinen (poika) oli ihan innoissaan. "Jee, meille tulee vaavi!!" "Toivottavasti se on poika, niin saan leikkikaverin." Kuopus vain totesi ultrakuvan nähdessään, että onpa hieno robotti. Joten... Tulossa on siis kait joko poika tai robotti, jos lapsia on uskominen :D 

Samoin nyt on julkistettu uutinen muutenkin ystäville ja sukulaisille. Työpaikalla vain muutama tietää, ehkä sitä ensi viikolla pitää lopuillekin kertoa, ennen kesälomaa :)

Tämmösiä kuulumisia vauvasaralta!! Tänään rv 12+3...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti