tiistai 10. huhtikuuta 2012

Kasviksia ja vihannesia?


Juuh, onpahan taas kulunut aikaa päivityksestä. Lukijoita on silti tullut pari lisää, mikä on todella mukavaa :) Tervetuloa! Tässä on nyt menty vähän miten sattuu, paino pyörii 130 - 133 tienoilla tasaisesti. Tänään oli 130,9. Ruokahalu on ollut hiukan kateissa, pääsiäinen kun meni ensin kuumeessa, sitten vatsataudissa. Ruoka ei ole maistunut samaan malliin. Elämä kuitenkin menee ihan mallillaan muutoin. Vauvakuume vain kasvaa ja yritän nyt siitä saada itselleni sen parhaan motivaattorin. Jossain vaiheessa ikä tulee vastaan eikä tässä painossa mitään ihmeitä tapahdu (eli ei raskautta), joten painoa olisi saatava alas. Juu, taas näitä puheita, tiedetään!! ;)

Mutta oli mulla jotain ihan oikeaakin asiaa eikä vaan liirumlaarumia :) Ajattelin nyt valjastaa apuun teitä blogini seuraajia ja kaipailen vinkkejä! Kasvisten syönti on yksi akilleen kantapää. Parhaat vinkit tästä nyt yleiseen jakoon, hopi hopi! Miten saatte syötyä kasviksia tarpeeksi? Millaisia salaatteja? Tai lisukkeita? Nyt kaivetaan esille ne parhaat reseptit ja yleiseen jakoon hops! Minä olen aika mielikuvitukseton ja syön paljon perussalaattia, jossa on paprikaa, kurkkua, tomaattia, jäävuorisalaattia, omenaa, ananasta ja joskus salaattijuustoa tai raejuustoa. Maistuu jo puulta! Joten apujaa!!

8 kommenttia:

  1. Täällä pata antaa kattilalle vinkkejä (olen kovin huono vihannesten käyttäjä itsekin!)

    - Salaatin joukkoon oliiviöljyä, suolaa ja pippuria (tai yrttisuolaa)

    - Kurpitsansiemeniä, pinjansiemeniä, cashew pähköinöitä

    - Salaatin kanssa lämmintä juustoa, esim halloum tai leipäjuusto tai vähä rasvaista mozzarellaa (proteiinia)

    Ylipäätään jos salaatti on ruoka, niin mielellään jokin proteiini lähde tai lämmin lisuke (että saa myös energiaa eikä pelkästää vatsan täytettä).

    - Dippi vihannekset

    VastaaPoista
  2. Ite en käytä ananasta, saati omenaa.

    Kkurkkua, paprikaa, salaattia, fetaa..kirsikkatomaattia, tomaattia...

    VastaaPoista
  3. Pakastealtaat on täynnä ihania ja erilaisia kasvissekoituksia, wokkeja ja uunisettejä. Pakastevihanniksissa on myös vitamiinit tallella, toisin kuin kauan hyllyssä seisseessä rehussa.

    VastaaPoista
  4. Ite tykkään tehdä kasviksista ja vihanneksista paljon ruokia esimerkiksi porkkanasosekeittoa, kurpitsa-, sieni-, bataattisosekeittoa, kesäkurpitsalasagnea, täytettyjä uunipaprikoita ja tomaatteja, täytettyjä herkkusieniä, tomaattista linssikeittoa, kasvispihvejä, tai vaikka lättyjä tai mokkosia porkkanasta ja pinaatista :) Lisäksi kasviksia ja vihanneksia on kiva sekoittaa ite tehtyjen sämpylöiden sekaan esim. porkkana, paprika ja basilika on mainio yhdistelmä sämpylässä.

    A.

    VastaaPoista
  5. Kokeile ihmeessä erilaisi wok-vihannes sekoituksia!
    ite tykkään tooooooosi paljon!
    Naminami... Vähän heittäää mausteita (curry, chili) päälle ni aijaij:o

    VastaaPoista
  6. Mä syön ite kasviksia reippaasti yli suositellun. Vedän porkkanatikkuja, kukkakaalia, kurkkua ym kun muut syö sipsejä. Niitä voi dipata kevyt kermaviiliin jos haluaa, maustaa vaan itse niin tietää mitä laittaa. Kasviksia on myös äärimmäisen helppo ujuttaa ruokiin. Täytetyt paprikat, johon tulee vain jauhelihaa, sipulia ja riisiä sisälle, ehkä loraus öljyä, sitäkin kun tarvitaan. Sit jauhelihakastike ihan paseeratusta tomaattimurskasta, siinä ei ole mtn lisäaineita joten on kasvis, siinä se tulee ihan huomaamatta. Kurkku raastettuna on mielettömän hyvää... Mä voisin jatkaa tätä listaa loputtomiin. Sit salaattiin ehdottomasti esim kanaa sekaan. Mikä on parempaa kuin hyvin paistettu kanafilee ja sipulirenkaat salaatin päällä! Siihen ei tarvita juustoja tai kastikkeita, nams :P

    *Fit*

    VastaaPoista
  7. kookosöljyssä (raakana) paistetut punajuuret, porkkanat, parsakaali, valkosipuli... mmm... mausteeks vaan vähä suolaa.

    VastaaPoista
  8. Itse olen alkanut käyttää salaatissa lehti/jäävuorisalaatin sijasta keräkaalia - paljon ruokaisampaa ja rouskuvampaa. Makua antamaan rucolaa, romainea, tammenlehväsalaattia... Paljon lihaa/kalaa/kanaa, juustoa, rasvaista kastiketta.

    Itse syön tomaatteja paljon sellaisenaan, sitten lämpimissä kasvislisäkkeissä paprikaa, kesäkurpitsaa (toimii myös pastan korvikkeena) ja munakoisoa.

    Syömisistäni ja muusta elämisestä (itsekin yli satakiloinen, laihdutus menossa) voi lukea blogistani http://rasvamaksa.info

    VastaaPoista